Requiem van Max Reger

Requiem Max Reger

januari 24, 2014 Ede

Details

Tijd : 20.00 uur
Adres : Amsterdamseweg 9, Ede
Contact Website : www.edescheconcertzaal.nl

Regers Requiem Twee zielen één gedachte. Max Reger en Peter Cornelius lieten zich allebei inspireren door het gedicht ‘Requiem’ van Friedrich Hebbel. Toch leverde het twee totaal verschillende composities op. Cornelius maakte een werk voor koor a capella, Reger daarentegen schreef een werk voor zangstem, koor en groot orkest. Speciaal voor Musica Vocale maakte componist en organist Andries van Rossem een bewerking voor piano vierhandig en harmonium, waarmee Regers Requiem ook in kleinere zalen kan worden uitgevoerd. In de Edesche Concertzaal klinkt de eerste uitvoering!

Wereldpremière: Zo laat van Trevor Grahl Uniek is de première van het werk Zo Laat, dat de Canadese componist Trevor Grahl speciaal voor Musica Vocale schreef. Dit werk is het derde deel uit de cyclus ‘Levensliederen’ op teksten van Micha Hamel. De teksten in deze cyclus gaan alle over het thema ‘dood’. Dit derde deel is een hervertelling van Goethe’s Erlkönig. Het is een klankzetting van de angstige geluidsomgeving van Schuberts toonzetting, geplaatst in een hedendaags decor. Een werk met veel ‘knipogen’.
Kamerkoor Musica Vocale, o.l.v. Rob Vermeulen Saskia Regtering, mezzosopraan Michael Wilmering, bariton Cathelijne Maat, piano Rik Helmes, piano Dirk Luijmes, harmonium