Foto Cathelijne Maat

foto: Debby Gosselink

 

Cathelijne Maat studeerde klassiek piano aan het ArtEZ conservatorium. Haar Tweede Fase rondde ze in 2004 af bij Frank van de Laar. Masterclasses volgde ze onder andere bij Igor Roma, Sepp Grotenhuis, Kelvin Grout en in Duitsland bij het beroemde pianoduo Yaara Tal en Andreas Groethuysen. Ook maakte ze een studiereis naar Hongarije waar ze deelnam aan het International Bartók Festival. In het laatste jaar van haar opleiding in Arnhem werd zij genomineerd voor de Arnhemse Publieksprijs. Een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds maakte het vervolgens mogelijk om te gaan studeren aan het ‘Conservatoire Russe’ in Parijs bij Muza Rubackyte.

Cathelijne werkt regelmatig samen met diverse gezelschappen en musici. Ze is actief als liedbegeleider en in kamermuziek. Met muziektheatergroep Xantippe gaf ze jarenlang voorstellingen door heel Nederland. Momenteel maakt ze deel uit van meerdere vaste ensembles waaronder het Duo Ondine, met mezzo-sopraan Janneke Schaareman, met wie ze de eerste editie van het Beethovenfestival opende en tweemaal te zien en te horen was in het televisieprogramma “de 10e van Tijl”. Ook is ze lid van het Simeonkwartet, dat zich toelegt op werk van Simeon ten Holt. Het kwartet geeft concerten in binnen- en buitenland, waaronder Roemenië en Duitsland en nam meerdere cd’s en een dvd op.

Afgelopen jaren speelde ze in producties en tijdens concerten van onder meer Internationale Muziekzomer Gelderland, het Festival van Zeeuws Vlaanderen, Theaterschip Deventer, Radio Kootwijk, De ModeBiënnale Arnhem, het Schubert Festival België, de Zomerexpo Nijmegen, Dag van de Romantische Muziek Rotterdam en het Orgelpark Amsterdam. Als solist was ze te gast bij diverse orkesten en voerde ze onder andere Rhapsody in Blue van Gershwin, het Warsaw Concerto van Addinsel en het 20e pianoconcert van Mozart uit.

Cathelijne richtte in 2013 met een collega Pianoschool Zutphen op dat deel uitmaakt van het MuzeCollectief.